sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Huhtikuun kehräyshaaste: navajo-kertaaminen


Kylläpä navajo-kertaaminen tuotti tuskaa. Kaikki meni hyvin säikeen kehräämisessä, työ oli joutuisaa ja mielestäni osasin jo tehdä melko nopealla tahdilla ohutta säiettä. Ongelmat alkoivat kertausvaiheessa, kun säikeessä oli paikoitellen kierrettä runsaasti. Sehän veti siansaparoille vähän väliä ja kirosin "rullatelineeni" tuliseen paikkaan. Siellä se tosin olisi hetkessä muuttunut tuhkaksi - pahvilaatikko kun on alkuperäiseltä tarkoitukseltaan. Nyt olisi varmaan paikka hankkia jarrullinen teline.
Ensimmäisen rullan taistelun jälkeen kädet oppivat oikean tekniikan ja työ alkoi sujua. Taas tuli todistettua jääräpäinen peräänantamattomuuteni (säälikää läheisiäni). Valmis vyyhti oli kuitenkin vahvasti S-kierteinen, mutta kastelemalla vyyhdit ovat melkein hyvät.

Vaikka pidän kaikista väreistä, ei sininen ole lempparini. Kuiduissa ei vain sattunut olemaan sitä mun oranssia ja sen vuoksi taas sininen lanka. Seuraava olkoon sitten se oranssi tai vihreä, joihin mulla on kuidut jo ostettuna. Valmista lankaa tuli 236 m.


Lähikuva paljastaa erittäin kierteisiä paikkoja ja vähemmän kierteisiä. Miten lienee käyttäytyy ja näyttäytyy neuleessa? Aika näyttää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti